STUDENTI FEFA OSVOJILI II MESTO U POHODU NA BUDIMPEŠTANSKU BERZU31.01.2013Četvoro studenata FEFA fakulteta zauzelo je drugo mesto na takmičenju prognoziranja vrednosti akcija preduzeća “Mađarski Telekom”.

Koliko će 31. decembra 2011. godine vredeti akcija kompanije „Mađarski Telekom”? Na to pitanje, kojim „lupaju glavu” svi investitori, odgovor je 14. januara ove godine na Berzi u Budimpešti tražilo pet ekipa stručnjaka koje je odabrao CFA Institut i kompanija „Mađarski Telekom”. Među „investitorima” sedeli su i pomno slušali procene predstavnici CFA (bavi se obrazovanjem u sferi finansija), Ministarstva finansija Mađarske, „Telekoma”, Berze i jedan profesor Ekonomskog fakulteta.

Stručnjaci su pre usmenog izlaganja „investitorima” predali svoje pismene procene i zatim ih branili odgovarajući na dodatna pitanja. Pošto su zadovoljili znatiželju, „investitori” su napravili rang-listu najbolje urađenih prognoza. Na drugo mesto rangiranih procena, s najboljom prezentacijom i nešto malo slabijim radom od pobedničkog, plasirao se „Diskaveri tim” iz Beograda. Članovi tima bili su Ana Vjetrov, Jana Subotić, Aleksandar Zavišin i Uroš Đurić i svi su na drugoj godini master studija FEFA fakulteta. 

Dnevne novine Politika posvetile su članak uspesima studenata FEFA.